dc.description.abstract | I en verden som har utallige elektroniske løsninger, hvorfor blir den samme forelesningen holdt flere ganger over flere år, når den bare kan spilles inn og vises på nytt? Eller bedre, legges inn som en del av et e-læringsverktøy som er spesialisert for at eleven skal tilegne seg kunnskap.
Bakgrunnen for oppgaven er påstanden:
Hvis en foreleser skreddersyr et elektronisk opplegg for å erstatte forelesningene sine, så vil dette opplegget være bedre enn forelesningene.
Videre er det utarbeidet en problemstilling som skal besvares.
Kan jeg programmere et verktøy undervisere kan benytte som erstatning for tradisjonell undervisning? Kan den tradisjonelle undervisningen erstattes av elektroniske løsninger?
Oppgaven omhandler utviklingen av et program som har til hensikt å kunne fungere som en erstatning for tradisjonell undervisning. Dette programmet blir benyttet av en klasse ved Sjø-krigsskolen. Klassen vil gjennom en spørreundersøkelse gi tilbakemeldinger på problemstil-lingen. Avslutningsvis sammenlignes resultater opp mot relevant litteratur.
Utviklingen av programmet gikk som planlagt, det ble utviklet et verktøy som fungerte, om det fungerte bra er derimot diskutabelt.
Det var høy korrelasjonen mellom tilbakemeldingene fra klassen ved Sjøkrigsskolen og rele-vant litteratur. Den tilsynelatende største fordelen med elektronisk undervisning er tilgjengelig-heten og friheten til å lære hvor og når man vil. Den tilsynelatende største utfordringen med elektronisk med undervisning er å fremstille en generisk interaktivitet med underviseren.
Elektroniske løsninger kan enda ikke erstatte den tradisjonelle undervisningen, da det enda ikke er laget et elektronisk verktøy som godt nok etterligner fordelene med den tradisjonelle under-visningen. | en_US |