Navigasjonsutdanningens forbedringspotensiale. Hva Sjøkrigsskolen kan lære av den sivile navigasjonsutdanningen
Abstract
Målet med oppgaven er å belyse og drøfte hva den militære navigasjonsutdanningen kan lære av den sivile, og å belyse de områdene vi mener den militære utdanningen stiller sterkt. Gjennom redegjøring og drøfting av det rent navigasjonspraktiske, sertifikater som skal løses, samt det pedagogiske aspektet av utdanningen, ser oppgaven på flere sider av den militære utdanningen og hvordan disse aspektene enten er til hinder eller styrker ulike måloppnåelser og sertifikatkrav.
Basert på våre funn og drøftinger får kadetter som går navigasjonslinjen på Sjøkrigsskolen en god og konkurransedyktig forståelse kompetanse for det rent navigasjonspraktiske, sammenlignet med sivile nautikkstudier. Videre finner vi likevel at FHS/SKSK ikke oppfyller alle STCW-kravene, og spesielt engelskferdighetene IMO setter krav til tilegnes for liten tid i utdanningen.
Utvidet utdanningstid, reviderte pedagogiske metoder og endret prioritering av fokuset på offisersutvikling er områder oppgaven belyser som anbefalinger til FHS/SKSK basert på våre funn.